Goedkopere energie en het enkel gebruiken wanneer jij wilt? Dat kan!

De energieprijzen schieten de laatste maanden enorm de lucht in. Zonnepanelen installeren is een manier om minder te betalen voor de energie die je verbruikt. Dit omdat de energie wordt opgewekt door de zonnepanelen die op je dak liggen. Maar zou het niet nog mooier zijn als je je energie ook kan gebruiken wanneer jij het wilt?

Waarom zonnepanelen installeren?

Zonnepanelen installeren, het heeft heel wat voordelen. Niet alleen is het een meerwaarde voor je woning, het is simpelweg ook een topinvestering. Tegenwoordig brengt geld op de bank niets meer op. Daardoor kan je dus beter investeren in zonnepanelen. Dit levert jaarlijks tussen de 8 % en 10 % op. Je hebt wel een aankoopsom voor de zonnepanelen moeten betalen, maar je maandelijkse energiefactuur valt wel bijna helemaal weg. Op die manier kan je gemakkelijk per jaar 2500 euro besparen. Als laatste, maar daarom niet minder onbelangrijk, is zonnepanelen kopen veel beter voor het milieu.

Verschillende soorten zonnepanelen

Nadat je hebt besloten om zonnepanelen te laten installeren, moet je nog een keuze maken uit de zonnepanelen die aangeboden worden. Je hebt zonnepanelen uit monokristallijn, polykristallijn en dunne film. Ze beschikken alle 3 over verschillende eigenschappen en hebben allemaal ook een andere kleur. Naast de soort heb je ook nog een keuze te maken in het vermogen van een zonnepaneel. Dit bepaalt de maximale opbrengst van het paneel. Heb je maar een klein dak? Dan kan je minder zonnepanelen plaatsen, maar je kan dan wel kiezen voor zonnepanelen met een hoger vermogen.

Gebruik energie wanneer jij wilt

Wanneer jij en je gezin niet thuis zijn, wil je natuurlijk geen energie waarvoor je betaalt verloren laten gaan. Dat hoeft ook niet als je een thuisbatterij installeert. Deze zorgt ervoor dat je de energie die opgewekt is met de zonnepanelen, kan gebruiken wanneer jullie willen. Met de zonne-energie kan je 3 kanten uit: het wordt ofwel meteen verbruikt, het wordt opgeslagen in de batterij of het wordt geĆÆnjecteerd op het elektriciteitsnet.

Wanneer de zonnepanelen eens wat minder opwekken dan anders, kan je de opgeslagen energie in de thuisbatterij gebruiken. Op die manier heb je toch energie op het moment dat je meer verbruikt dan wat de zonnepanelen leveren. Vanaf dat er meer energie opgewekt wordt door de zonnepanelen en er is niemand thuis, dus geen verbruik? Dan wordt de overtollige energie dus opgeslagen en kan je die gebruiken wanneer jij wilt. Wedden dat je nu meteen voor zonnepanelen en een thuisbatterij kiest?