Handige tips voor het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen

Goede informatie en transparantie van prijsgegevens is de sleutel tot consumenten die de beste deal voor zonnepanelen krijgen aangeboden.

Hier zijn de drie belangrijkste dingen die je moet weten bij het aanvragen van zonne-offertes, om ervoor te zorgen dat je de beste offerte voor zonnepanelen krijgt.

Denk alleen aan betrouwbare merken zonnepanelen

Om er zeker van te zijn dat je de juiste zonnepanelen krijgt, moet je eerst bekend raken met de twee hoofdcategorieën waartoe ze behoren: tier 1 zonnepanelen en tier 2 en tier 3 zonnepanelen. Tier 1 zonnepanelen zijn hoogwaardige modules van grote, gevestigde fabrikanten. Bij grootschalige projecten zoals zonneparken wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van Tier 1-zonnepanelen. Tier 2- en Tier 3-zonnepanelen worden gemaakt door bedrijven die nieuw of klein zijn en dus geen bewezen staat van dienst hebben. Een groot project zal moeite hebben om financiering aan te trekken als ze een van deze merken gebruiken.

Overweeg alleen offertes voor Tier 1-zonnepanelen, ook al zijn deze duurder dan Tier 2- en Tier 3-producten. De reden is simpel: zonnepanelen zijn gebouwd om minimaal 25 jaar mee te gaan. Je wilt dus betrouwbare zonnepanelen die niet snel stuk gaan. Bovendien wil je een fabrikant die naar alle waarschijnlijkheid over 20 jaar nog steeds actief is, dus als er een probleem is, kan het bedrijf de garantieclaim honoreren.

Lees beoordelingen van de zonne-apparatuur

Controleer hoe de merken die je bekijkt door andere consumenten zijn beoordeeld. Waarom? Omdat het lezen van de productspecificaties en het marketingmateriaal slechts een deel van het verhaal vertelt. Om een ​​volledig beeld te krijgen, wil je horen wat eindgebruikers te zeggen hebben over de echte prestaties van de apparatuur.

Gelukkig is het gemakkelijk om consumentenrecensies van zonne-apparatuur te vinden. Je kunt de vele beoordelingen van zonne-energiebedrijven gemakkelijk vinden op internet. De meest recente beoordelingen zijn meestal het meest waardevol, omdat ze klantervaringen weerspiegelen met het meest recente model van het bedrijf.

Bereken je verwachte besparingen

Een weloverwogen beslissing over zonne-energie omvat veel factoren, omdat het een investering op zeer lange termijn is. Een van de belangrijkste is om rekening te houden met je potentiële financiële besparingen voordat je zich ertoe verbindt zonnepanelen te installeren.

Het controleren van de cijfers voor je maandelijkse besparing op je elektriciteitsrekening, evenals de totale besparingen gedurende de levensduur van de panelen, is eenvoudig dankzij de vele calculators voor besparing op zonne-energie die je online kunt vinden. Je kunt het alleen gebruiken om een ​​schatting te zien op basis van kostengegevens uit je regio, of je kunt ervoor kiezen om de volgende stap te zetten en het te gebruiken om live prijzen te krijgen van lokale installateurs.

Bron: dakscanzonnepanelen.nl