Grijze stroom of groene stroom; wat is de beste keuze?

Ben je van mening dat je veel te veel geld voor jouw energierekening moet betalen? Heb je in de afgelopen periode ook opgemerkt dat de rekening alleen maar verder oploopt? Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen. Door van Goedkoopenergievergelijken.nl gebruik te maken, kun je razendsnel het perfecte, nieuwe energiecontract vinden.

Daarbij zijn er wel enkele aandachtspunten waar je goed op moet letten. Zo moet je bijvoorbeeld een keuze tussen grijze- en groene stroom gaan maken. Met het oog op de huidige energietransitie kun je op dit vlak eigenlijk maar één juiste keuze maken.

Ga altijd voor groene stroom

Er kan niet omheen gedraaid worden; kies altijd voor groene stroom. Groene stroom is duurzaam en wordt op een duurzame manier opgewekt. Dat betekent – met andere woorden – dat de aardbol zo min mogelijk schade aangericht wordt. Juist dáárdoor kiezen veel energieleveranciers tegenwoordig voor het aanbieden van uitsluitend energiecontracten met groene stroom.

Divers aanbod

Spreekt het principe van groene stroom jou wel aan? Dan is het ook fijn om te weten dat je uit meer en meer energiecontracten kunt kiezen. Meer en meer energieleveranciers richten zich namelijk op de groene stroom. Dit betekent dat je meer keuze krijgt, waardoor je een (hele) goede vergelijking kunt maken.

Lagere tarieven

De tarieven voor groene stroom zijn door de jaren heen flink gedaald. Eerst was grijze stroom nog goedkoper, maar daar is nu verandering in gekomen. Op die manier probeert men uiteraard ook de groene stroom te promoten. Voldoende reden voor jou om dus áltijd voor groene stroom te kiezen.

Maak een goede vergelijking

Wil je graag van energieleverancier overstappen? Richt je pijlen dan bij voorkeur dus op groene stroom. Let daarbij goed op het bijbehorende tarief, op de voorwaarden en op een eventueel welkomstcadeau. Doe verder goed onderzoek naar de energieleverancier; kun je over de leverancier online bijvoorbeeld veel positieve beoordelingen vinden? Dat is wel zo wenselijk.

Kijk al met al naar het totaalplaatje. Laat je niet volledig leiden door het tarief, maar probeer echt een gedegen vergelijking te maken.