Vloerisolatie: vijf redenen waarom je het moet nemen

We kunnen inmiddels allemaal de voordelen van het isoleren van je woning wel, het is daarom tijd om te kijken welke vorm van isolatie nu het beste in jouw persoonlijke situatie is. Je leest steeds meer over het isoleren van je vloer, en dat is met goede reden: het is namelijk één van de meest voordelige vormen van isoleren. Benieuwd waarom? Lees snel verder.

Geen insecten en andere beesten in huis

Door een geïsoleerde vloer is er minder verschil in de luchtvochtigheid, dit komt dan ook door de drogere vloer. Hierdoor heeft huisstofmijt geen kans meer, samen met een hoop andere beestjes, om te overleven in het huis. Een bijkomend voordeel is dat de luchtvochtigheid met een geïsoleerde vloer goed is voor mensen met reumaklachten.

Weinig moeite, groot effect

Het plaatsen van vloerisolatie is vrij makkelijk ten opzichte van andere vormen van isolatie. Een goed isolatiebedrijf kan een vloer wel binnen een halve dag isoleren, zo betaal je weinig aan uurloon én kan je sneller profiteren.

Vloerisolatie, antwoord op de inflatie

Met een warme vloer gaat de verwarming minder snel aan. Dit is niet alleen goed voor het minderen van de gasrekening, maar is ook erg goed voor het milieu. Met vloerisolatie draag jij je steuntje bij om de gezondheid van de aarde te verbeteren. Lekker bezig!

Aardgasvrij, jij bent er al vast bij

In 2025 moet Nederland aardgasvrij zijn, en met vloerisolatie is dit ook zeker mogelijk. Je hebt namelijk al een stuk minder gas nodig en bent daardoor al goed voorbereid op de verre toekomst.

Stijgende woningwaarde

Als je vloerisolatie in een koopwoning laat plaatsen verhoog je de waarde van je woning. In de meeste gevallen haal je vrij snel de investering van de isolatie eruit: het besparen op de gasrekening en het verhogen van de woningwaarde komt al gauw uit op een mooi bedrag.

Nog meer vormen van isolatie

Wil je er helemaal voor gaan? Kies dan ook voor dakisolatie of spouwmuurisolatie. Zo bespaar je nog meer, help je de aarde beter én wordt je woning meer waard. Win-win-win! Als je meer informatie over wonen wil raden we je aan Isolatie.website te bekijken, een website boordevol waardevolle informatie over het isoleren van je woning.